Hoe werkt het

Een dakkapel plaatsen, een hijsklus op een bouwplaats doen of een boom verplaatsen? Wij helpen je aan de hijsoplossing die daar perfect bij past.

Dit regel je nu helemaal zelf! Gemakkelijk, snel en overzichtelijk.


Bekend welke hijskraan je nodig hebt?

Bepaal de locatie > Selecteer de locatie op de kaart, of voer het adres in.

Geef een datumselectie op > Kies een datumreeks van maximaal vijf weken. Zo vergelijk je de prijzen en selecteer je zelf het meest geschikte moment.

Selecteer de kraan > Kies de juiste hijskraan. Hulp nodig? Bekijk de specificaties op de huurpagina, of bereken het met de Keuzehulp. Twijfel je nog, vraag dan advies via de adviesmodule. Onze adviseurs voorzien je snel van een passend advies.

Zoek op beschikbaarheid en prijs > Kies zelf tussen de beschikbare tijdsblokken. Er kunnen meerdere blokken per order worden gekozen. Houd rekening met de reistijd en op- en afbouw tijd van de kraan.

Geef de bestelinformatie op > Kies een accessoire, bepaal of rijplaten, een vergunning of verzekering nodig is en geef een toelichting op de werkzaamheden. Moet er een inkoopnummer op de factuur worden vermeld, dan geef je dat hier op.

Bestel > Selecteer de betaalmethode en plaats je order. Als de order in ons systeem staat, ontvang je per e-mail een bevestiging. Alle orders zijn terug te vinden in “Mijn Bestellingen”.


Gratis online advies

Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring met hijsoplossingen. Selecteer de gewenste locatie en vul het adviesformulier met relevante details en foto’s, zodat wij een passende oplossing kunnen aanbieden. Dit doen we graag, en is kosteloos.

Nadat de details zijn verstuurd, kun je de aanvraag terugvinden in “Mijn Online Adviezen”. Daar lees je ook het antwoord van onze adviseur en is er de mogelijkheid om een reactie te geven – je ontvangt ook een e-mail als er een nieuwe reactie door ons is geplaatst. Als de oplossing voldoet aan je wensen, kun je direct online de geadviseerde hijskraan bestellen; gemakkelijk en snel.


Advies op locatie

Wij bieden ook advies op locatie, voor het grootste gemak of als een klus te ingewikkeld is voor advies op afstand. Via ‘advies op locatie’ maak je een afspraak met een van onze adviseurs, die persoonlijk een klus komt opnemen en een passende oplossing aanbiedt. Mogelijk zit een passende kraan nog niet in ons assortiment, de adviseur zal dan een andere leverancier voorstellen. Om een afspraak te maken met een van onze adviseurs, kies je de gewenste locatie en uit de beschikbare tijden een tijdsblok wat het beste uitkomt. Zodra een tijdsblok is gereserveerd en betaald, ontvang je een bevestiging van de afspraak en contactgegevens van de adviseur die bij je langs komt.


Spelregels

Elk product wordt besteld per tijdsblok. Bij het maken van je order kun je binnen de beschikbare blokken zelf aangeven hoeveel blokken – en wanneer – gewenst zijn. Deze blokken zijn inclusief aan- en afvoertijden en het gereedmaken van het voertuig voor hijsen en retourtransport. Een kraan wordt altijd bemand met machinist geleverd door een erkende kraanverhuurder.

De voorbereidingstijd wordt per kraantype aangegeven bij de specificaties of als je de prijs-tabel inziet voor het plaatsen van een order. De netto draaitijd van een kraan is afhankelijk van de voorbereidingstijd van het type kraan. Een voorbeeld met een tijdsblok van 07:00-12:00 uur en een voorbereidingstijd van 40 minuten:

De kraan is dan circa 07:40 uur draai-klaar. Rond 11:20 uur begint de voorbereiding voor vertrek. Selecteer je twee of meer blokken, dan is de voorbereidingstijd van toepassing op het begin van het eerste - en eind van het laatste tijdsblok. Als de kraan langer nodig is, neem dan telefonisch contact met ons op, om te kijken of er een extra blok kan worden bijbesteld.

Als opdrachtgever dien je er zorg voor te dragen dat er een vrije doorgang is, zodat de kraan de locatie kan bereiken en verlaten.

De opdrachtgever is zelf verantwoordelijk om aan te geven of accessoires / rijplaten / ontheffing / verzekering nodig zijn, wij dragen zorg voor het organiseren van deze zaken. Wanneer een vergunning/ontheffing aangevinkt is, zullen we contact opnemen om te zorgen dat we de juiste aanvraag doen. Houd bij een vergunning/ontheffing rekening met een verwerkingstijd van de betreffende gemeente, gemiddeld is dit een week. Voor een opdracht waar een vergunning of ontheffing nodig is, geldt dus een besteltermijn van minimaal een week, anders kan deze niet worden uitgevoerd. Let op dat (het organiseren van) de vergunning een vaste prijs kent en alleen een standaardvergunning en de aanvraag hiervan betreft, de extra maatregelen die genomen moeten worden om aan de eisen van de gemeente te voldoen worden separaat doorbelast op basis van de werkelijk gemaakte kosten. Extra maatregelen kunnen bijvoorbeeld zijn; verkeersregelaars, plaatsen van borden of afzettingen.

Als je een order plaatst via deze website gelden onze Algemene Voorwaarden en bij het uitvoeren van de klus gelden de voorwaarden van de leverancier die de kraan levert. Lees de relevante voorwaarden door, voordat je een order plaatst.


Annuleringsbeleid

Wanneer je een order wilt annuleren, gelden daarvoor de volgende regels: 

  • Bij annulering meer dan 24-uur voor aanvang van uitvoering van de werkzaamheden, ontvang je 50% restitutie.

  • Bij annulering minder dan 24-uur voor uitvoering van de werkzaamheden is er geen recht op restitutie.

  • Het restitutie-bedrag wordt berekend op basis van de volgende onderdelen van je order; de kraan, eventueel hulpmateriaal, rijplaten en verzekering.

  • Eventuele creditcard- administratiekosten en vergoeding voor vergunningen komen niet in aanmerking voor restitutie.

  • Het bedrag dat bij annulering als restitutie zal worden uitgekeerd, wordt automatisch berekend en weergegeven als de optie “annuleer order” wordt gekozen.

  • Wanneer je recht hebt op restitutie, neemt rentyourcrane contact met je op om de uitbetaling in orde te maken. Wij streven er naar dit binnen vijf werkdagen af te ronden. Vragen over de betaling kunnen worden gesteld aan administratie@rentyourcrane.nl.

Als rentyourcrane annuleert:

  • Wij doen ons best om te leveren wat besteld wordt. In enkele gevallen zijn wij vanuit onze leveranciers echter genoodzaakt te annuleren. De meest voorkomende oorzaak is dat de weersomstandigheden – of verwachtingen – werkzaamheden niet toelaten.

  • We zullen het zo snel als mogelijk per telefoon of mail aan je laten weten als de werkzaamheden niet door kunnen gaan.

  • Als wij annuleren heb je altijd recht op restitutie van het volledige bedrag.


Veelgestelde vragen

Wat zit er in de huurprijs van een hijskraan

In de huurprijs van de kraan zitten alle kosten van de kraan verwerkt. Dit wil zeggen, inclusief machinist en brandstof. Bij de kraan zelf komen geen additionele kosten. Wel kun je zelf kiezen accessoires toe te voegen. De prijs wordt los aangegeven.

Heb ik een vergunning nodig ?

Houd er rekening mee dat wanneer er sprake is van een openbare weg, er in de meeste gevallen een vergunning van de Gemeente nodig is. Vraag het ons via het gratis online adviesformulier, via order@rentyourcrane.nl of bel ons om samen te kijken of een vergunning noodzakelijk is. De aanvraag van een vergunning duurt gemiddeld een week, houd hier rekening mee bij het plaatsen van een bestelling. Wanneer een vergunning benodigd is, kan het zijn dat er extra kosten zullen worden doorbelast voor aanvullende eisen zoals verkeersregelaars, afzettingen of plaatsen van borden. Zodra we dat kunnen, zullen we je een indicatie van deze kosten laten weten.

Wanneer heb ik rijplaten nodig ?

De ondergrond waar de kraan moet staan en stempelen kan onvoldoende draagvermogen hebben, of er kan sprake zijn van een gas- of waterleiding. Vraag het ons via het gratis online adviesformulier, via info@rentyourcrane.nl of bel ons om te kijken of rijplaten nodig zijn.

Ik ben vergeten hulpmateriaal te bestellen en kan mijn order niet meer aanpassen, wat nu?

Het is op dit moment niet mogelijk om via onze website enkel hulpmateriaal te bestellen en een geplaatste order kan niet worden aangepast. Ben je toch iets vergeten of wil je de reservering wijzigen, neem contact met ons op via order@rentyourcrane.nl en dan zorgen we voor een passende oplossing.

Ik wil de gegevens van mijn (sub)account wijzigen, hoe doe ik dat?

In de huidige versie kan alleen de beheerder van deze website de gegevens van je account aanpassen. Neem daarvoor contact met ons op via info@rentyourcrane.nl en geef aan welke wijzigingen gemaakt dienen te worden.

De kraan die ik nodig heb staat niet op de site, waarom is het aanbod beperkt?

Op dit moment hebben wij inderdaad een beperkt aanbod. Wij werken aan verbetering van onze dienstverlening door toevoegen van functionaliteiten en uitbreiding van het productaanbod en leveranciers. Kom snel eens terug om te controleren of de kraan die je nodig hebt inmiddels beschikbaar is.

Ik wil een kraan bestellen, maar deze is niet beschikbaar op de datum waarop ik hem nodig heb, hoe kan dat?

Het kan zijn dat de kraan die je zoekt reeds is uitverkocht en er geen capaciteit meer beschikbaar is. Selecteer meerdere dagen, om te kijken op welke dag de kraan wel beschikbaar is.

Zijn de getoonde prijzen inclusief of exclusief BTW?

Overal waar je prijzen ziet staan, staat bij of dat bedrag inclusief of exclusief BTW is. Let hier dus goed op, bij het vergelijken van prijzen. In het orderoverzicht, voordat je afrekent zie je alle bedragen gespecificeerd.

Welke voorwaarden gelden als ik een order plaats?

Al onze voorwaarden zijn gebundeld in één document, ons annuleringbeleid is ook afzonderlijk in te zien via de link in de voetnoot van deze site. Let op dat al onze leveranciers gebruik maken van standaard VVT-voorwaarden, die ook opgenomen zijn in het voorwaardendocument.

Ik wil mijn order annuleren, hoe werkt dat?

Bij “Mijn orders” vind je een overzicht van je orders. Klik op de order die je wil annuleren en kies voor “Annuleer bestelling” – je ziet meteen welke gevolgen dit heeft.Bekijk hier ons annuleringsbeleid.